SEO

5 SEO tips for webdesignere

Lagt ut
August 25, 2021

Et solid nettsted er en merkevares identitet, som snakker til din troverdighet og omdømme. Designet engasjerer besøkende, gir tilpassede brukeropplevelser og konverterer dem til leads - men for å gjøre det må nettstedet først fange opp trafikk fra søkeresultater. En grunnleggende forståelse av SEO for webdesign er viktig fra de tidligste stadiene av ethvert design og nettside prosjekt.


5 ting du bør vite om SEO for webdesign


SEO og webdesign går hånd i hånd. Design påvirker hvordan besøkende oppfatter merkevaren din. Det formidler merkevaren din og meldinger, og inspirerer besøkende til å foreta ønskede handlinger. SEO, derimot, øker eksponeringen til nettstedet ditt og gir det muligheten til å bli oppdaget av de riktige personene.For å få mest mulig ut av nettstedets ytelse på Google og andre søkemotorer, la oss bryte ned nøyaktig hva designere trenger å vite om SEO for webdesign.

Google indekserer mobilversjonen til et nettsted


Statistikk viser at mer enn 52% av de totale søkene over hele verden kommer via mobile enheter.

For å dekke behovene til mobilbrukere, rullet Google ut Mobile-First-indeksen i 2018. Dette betyr at den nå vurderer mobilversjonen av et nettsted når den indekseres og rangeres, og viser mobilversjonen i søkeresultatene.


Fra et SEO -synspunkt kan nettstedets respons på mobile enheter påvirke ytelsen din på Google på flere måter.


Responsivt webdesign skaper en flytende brukeropplevelse, noe som betyr at innholdet på nettstedet ditt tilpasser seg forskjellige skjermer og enheter. Det handler om brukervennlighet, som er en kritisk komponent i mange av Googles 200+ rangeringsfaktorer. Dette krever at designere konsekvent fokuserer tilnærmingen sin på å designe nettsteder som leverer smidige, raske brukeropplevelser på tvers av flere enheter.


Observer publikums oppførsel og preferanser gjennom Google Analytics. Du må vite hvilke enheter de vanligvis bruker, hva slags innhold de samhandler med, og hvordan de bruker forskjellige typer innhold. Dette er den eneste måten å lage et fullt responsivt nettsted som dekker deres behov og forventninger.

Å forstå search intent er nøkkelen til SEO suksess

Når det gjelder SEO -strategien din, er søkeord viktige. De representerer temaer og ideer som innholdet ditt er opprettet rundt. Måten vi optimaliserer innholdet vårt for søkeord på er imidlertid endret. Søkemotorer fokuserer ikke lenger på søkefraser med eksakt samsvar. I stedet prøver de å forstå intensjonen bak hvert søk - og hva slags søkeresultater de forventer å se.


Det er flere typer brukerintensjoner. Hvis noen søker informasjon, er spørsmålene deres vanligvis samtale. Andre vil lete etter et forretningssted og ønsker å besøke en fysisk butikk eller restaurant. Folk søker også etter retningslinjer for hvordan du gjør noe.


En markedsførers mål er å matche hvert søkeord med den riktige bruker hensikten og optimalisere sider, noe som fører til kvalifisert nettsted trafikk som sannsynligvis vil konvertere. Webdesign for SEO bør også ta for seg disse stadiene av brukerens intensjon.


Bruk Google Search Console til å analysere søkeordene som oftest fører til nettstedet ditt, og dermed de mest vanlige intensjonene til dine besøkende. Nettstedsdesignet ditt må være brukervennlig og intuitiv, og levere kvalitetsinnhold og opplevelser på alle stadier av en kundes reise direkte i tråd med deres intensjon om å lande der.


Dette vil gi bedre brukeropplevelse beregninger som fluktfrekvens og oppholdstid og sterkere rangeringer.


Nettstedets struktur påvirker organiske klikk og rangeringer


Et av de viktigste aspektene ved SEO for webdesign er SEO siden, som er en rask seier fordi det er enkelt for nesten alle å gjøre uten teknisk kunnskap.


Title tags


En HTML title tag er det første en bruker ser i SERPene, og hvordan de umiddelbart identifiserer om nettstedet ditt samsvarer med intensjonen. Det er derfor du må optimalisere det strategisk. Altfor optimaliserte title tags fylt med en haug med søkeord fungerer ikke for søkemotorer eller publikum.


For å få mest mulig ut av title tags, bør du:


 • Legg til søkeord i begynnelsen av en title tag
 • Hold det kort og konkret, omtrent 50-60 tegn
 • Sett inn søkeord naturlig
 • Bruk skillelinjer til å skille elementer, for eksempel steder eller kategorier
 • Bruk den samme optimaliserings taktikken på hele nettstedet


Meta descriptions


Meta descriptions er utrolig viktige, ettersom de forteller publikum mer detaljert hva siden din handler om og lokker dem til å klikke. For å vinne et klikk må en metabeskrivelse være svært informativ, kortfattet og velskrevet. Du bør inkludere søkeordene dine der det er relevant, men sørg for at de ikke skader den generelle lesbarheten til meta beskrivelsene dine. Å spamme disse elementene ville ikke bare skade rangeringen din, men også fraråde brukere å klikke på lenken din.


Heading tags


Heading tags hjelper deg med å bygge en solid sidestruktur og lage et hierarki med informasjon. Når de er sammenkoblet med optimaliserte title tags, metabeskrivelser og selve innholdet, gjør overskrift taggene dine innhold lettere å følge og mer logisk. Fremfor alt lar de søkemotorer enkelt kategorisere og indeksere innhold.


Riktig bruk av overskrifts tagger er viktig for SEO -innsatsen din. H1 er den viktigste overskriften på siden. Det bør optimaliseres for de viktigste søkeordene og brukes bare én gang. I tillegg bruker du H2- og H3 -tagger til å dele opp større biter tekst i mindre enheter og gjøre dem lettere å følge.Page content


I SEO for webdesign må du sørge for at innholdet ditt er brukervennlig og lesbart samt grundig optimalisert.


Navigeringen på nettstedet ditt, nettadresser, title tags, overskrifter og metabeskrivelser informerer brukere og søkemotorer om konteksten på siden din. Hvis de liker sitt første glimt gjennom disse elementene, klikker de på lenken din og leser innholdet ditt.


Old-school praksis som eksakt matchende søkeord fungerer ikke lenger. Du må optimalisere for søkeord organisk. Sikt på langhale- og samtalefraser som samsvarer med konteksten, se etter synonymer og sett dem inn organisk. Husk at du skriver innhold for folk, ikke for Googles roboter.

Optimalisering av bilder for bedre hastighet


Å optimalisere bilder og videoer du designer for nettstedet ditt, spiller en grunnleggende rolle i SEO -strategien din, spesielt for bloggere og nettbutikker. Dette er en flott mulighet til å få mer trafikk til nettstedet og øke synligheten på nettet.


 • Velg riktig format for bildene dine. For eksempel er JPEG et godt alternativ for bilder av mennesker, ting og steder, mens PNG er effektivt for gjennomsiktig bakgrunn.
 • Reduser bildestørrelsen. Store filer kan forårsake treg sideinnlasting, og Googles siste algoritme oppdatering prioriterer hastighet. Målet ditt er å komprimere visuelt innhold og samtidig sikre at oppløsningen og kvaliteten forblir uskadd. Det er mange bilde komprimeringsverktøy som tinypng.com for å oppnå dette.
 • Optimaliser bildene dine for organisk søk. Google forstår ikke bilder som den leser tekst. I stedet leser den filnavn og ALT -tagger, som det er din jobb å optimalisere. Alt-tagger leses for synshemmede brukere som bruker skjermlesere for å bedre forståelsen til et bilde på siden, ifølge Moz. De skal være konsise og beskrive selve bildet, ikke innholdet rundt det. 

Lange innlegg dominerer 


Tidligere jobbet man vanligvis med å lage artikler på 700 ord for å tjene høyere rangering. Dette er hva vi betraktet som lange innlegg.


Tidene har imidlertid endret seg.


Korte og generiske artikler gir ingen verdi for målgruppen din. De forventer at du gir svært interaktivt og personlig innhold som lærer dem, informerer dem og hjelper dem med å løse problemene sine. Og logisk sett kan du ikke lage en svært innsiktsfull og datastøttet fortelling på mindre enn 1000 ord. Statistikk viser at det beste innholdet har over 3000 ord.


En designers oppgave er å gjøre så langt innhold lettere å følge, og holde folk engasjert fra begynnelse til slutt. Her er tips for å hjelpe:


 • La det være mye hvitt mellomrom, da det gjør ditt massive innhold lett skannbart og behagelig for øyet
 • Sett inn interaktivt, visuelt innhold for å dele teksten opp i mindre seksjoner og engasjere brukere
 • Bruk overskrifter, kuler og tall for å gjøre innholdet lettere å følge
 • Velg en lesbar skrift og bruk den konsekvent for å øke brukernes tilfredshet
 • Inkluder sosiale delingsknapper for å gjøre innholdet enklere å dele på nettetDette er noen av de mange aspektene ved SEO som er fordelaktige for webdesignere å lære og implementere på alle stadier av et webdesign -prosjekt.

Forfatter
Kristoffer Johnsrud

La oss ta en kaffe!

Kom i kontakt

Bli en del av 1350 markedsførere og gründere som får tips og triks

Det er kort, praktisk og rett på sak. 1 gang i måneden.

Du liker kanskje også

More Posts