Web Design

Hva er feil med nettsiden min? 15 tegn på at nettsiden underleverer

Lagt ut
August 16, 2021

Spørsmålet vi skal prøve å besvare i denne artikkelen er: Hvordan vet du om du har et dårlig nettsted?

Jeg mener ikke det morsomme, dårlig, som et 90-talls design som er så ille at det er bra. Vi snakker om den typen nettsider som ser bra ut for den vanlige mannen på gata, men som hemmelig skader kundeopplevelsen din - og salget.

Nettsted problemer kommer i alle fasonger og størrelser, men de faller vanligvis inn i en av tre kategorier: problemer med brukeropplevelsen (UX), innholdsproblemer og problemer med designet eller oppbygningen.


La oss snakke om vanlige tegn på et dårlig nettsted - og hvordan du kan fikse dette.


UX -problemer på en nettside:

 1. For mange menyer eller menyalternativer
 2. Uklar vei til viktig informasjon
 3. Mangel på relatert innhold
 4. 404 side er en blindvei
 5. Koblinger som forlater siden din
 6. For mange infomeldinger eller “pop-ups”


Innholdsproblemer:

 1. Uklart formål
 2. “Off-Brand”
 3. Dårlig grammatikk
 4. Dårlig visuelt innhold
 5. Ikke om kunden
 6. Ikke ta hensyn til nye optimaliseringer


Dårlig design:

 1. Ikke mobilvennlig
 2. Sider lastes inn for sakte
 3. Ikke sikker


En flott brukeropplevelse gir klare, logiske veier til informasjon, med riktig innhold og meldinger levert på de rette stadiene av en kundereise.

Hvis nettstedet ditt har store UX -problemer, forhindrer det folk i å gjøre den typen handlinger du ønsker: klikk, nedlastinger, skjemautfyllinger og kjøp. Her er seks typiske UX -problemer.


1. For mange menyer eller menyalternativer

Studier har vist at når man får for mange alternativer, kan menneskehjernen bli “forvirret” og den vil ikke kunne velge noe. Du vil ikke skape den situasjonen med nettstedets menyer.


Hvis nettstedet ditt har menyer på flere steder av siden, eller for mange nedtrekks alternativer under hver overskrift på hovedmenyen, kan en besøkendes øyne raskt overse viktig lenker. Sannsynligheten for at de finner informasjonen de trenger for å konvertere er minker drastisk.


2. Uklar vei til viktig informasjon


På samme måte som for mange alternativer er et problem, kan også det å IKKE finne riktig alternativ være en stopper for et kjøp.


De fleste er vant med omtrent hvor de skal gå for å finne informasjon på en side. Å plassere innhold på unormale steder, skjule menyer eller legge nøkkelinformasjon bak for mange klikk vil skape unødvendig forvirring.


Resultatet kan være at dine besøkende gir opp og går videre til konkurrentenes nettsted.

3. Mangel på relatert innhold


En av de største webdesign feilene vi ser blant små bedrifter er mangel på relatert innhold, eller muligheter til å finne lignende informasjon for å hjelpe en potensiell kunde med å oppdage mer innhold.


Hvis du lar leseren komme til slutten av et innlegg eller et prosjekt og ikke tilbyr et neste trinn, avslutter du reisen - og skaper et vindu for å avslutte.

4. 404 siden er en blindvei


404-siden er den siden besøkende ser hvis de skriver en skrivefeil i nettadressen, eller klikker på en lenke til en side som ikke lenger eksisterer. Sjekk nettstedets feillogg eller Google Search Console for å se hvor ofte dette skjer med siden din.


Det er frustrerende å ikke finne innholdet du ønsker. Hvis 404 -siden din ikke tilbyr mer enn en unnskyldning og en tilbake knapp, eller en enkel lenke til forsiden din, går du glipp av en stor mulighet til å gjøre en negativ opplevelse til et positivt utfall. Denne siden bør skape en fristende bro tilbake til viktige områder på nettstedet ditt - ikke en blindvei.

5. Koblinger som forlater siden din


Apropos blindveier - når en besøkende forlater nettsiden din, faller sjansene for konvertering. Har siden din linker som åpner nytt innhold i den samme nettleser fanen? Da erstatter du frivillig din egen side med en annen.


Det samme gjelder alt annet koblet innhold på nettstedet ditt, inkludert ikonene som går til sosiale medier eller CTA-knapper til tredjeparts sider. Ikke stol på at de besøkende skal bruke tilbake knappen!

6. For mange infomeldinger eller “pop-ups”


Husker du hvordan for mange menyer eller menyalternativer kan føre til at en besøkende ikke velger noe alternativ? Det samme gjelder innhold som avbryter den naturlige flyten gjennom siden din. 


Popup-vinduer bør brukes fornuftig, ellers er det fort gjort å irritere den besøkende til å forlate. Det er også SEO-regler for popup-design, ellers risikerer du å skade rangeringen din.

7. Uklart formål


Når noen besøker nettstedet ditt, kan de umiddelbart forstå hvem du er og hvilke tjenester

du tilbyr? I stedet for målrettet innhold i sidebannere og infomeldinger, kan et dårlig nettsted ha:


 • Mye sjargong, buzzwords eller ord som bare ikke sier noe
 • Nesten ingen synlig tekst, så du må jakte for å lære hva det handler om
 • Løfter om utfall, men ingen klare tilbud eller detaljer som støtter kravet


Det tar bare 50 millisekunder (0,05 sekunder) før en besøkende danner seg et inntrykk av nettstedet ditt og bestemmer seg for å bli eller forlate stedet. Gjør det inntrykket sterkt og tydelig.8. “Off-Brand”


Hva om det første inntrykket er helt klart, men helt feil? Vi ser noen av disse feilmeldingene på nettsider altfor ofte:


 • Altfor teknisk tekst
 • "Stuffy" tekst som ikke høres menneskelig ut
 • tekst som snakker ned til kunden eller får dem til å føle seg dårlig
 • Tekst som treffer feil tone for emnet
 • Utdaterte eller forvirrende referanser

9. Dårlig grammatikk


Det er en ting å bruke samtale språk, og en annen å ha dårlig grammatikk. Med så mange gratis elektroniske verktøy for å lese korrektur på en tekst, er det ingen unnskyldning for skrivefeil!


En feil her og der vil ikke skade søke rankingen din. Grammatikk og riktig skrivemåte er imidlertid kvalitets signaler blant Googles 200+ rangering faktorer


10. Dårlig visuelt innhold


Utdatert design, bilder eller videoer av lav kvalitet og uleselig eller feilaktig typografi er enorme barrierer for å holde besøkende på nettstedet ditt. Nettstedet ditt må være visuelt tiltalende, lesbart og fremkalle en følelse av tillit og troverdighet.

11. Ikke kundesentrert


Nettsteder er ikke lenger bare online brosjyrer som markedsfører bedriften din - og hvis din føles som en, er det kanskje på tide med en oppgradering. Folk kommer til en nettside for å forstå hvordan du kan løse problemene deres. 


12. Ikke ta hensyn til nye optimaliseringer


Google skylder deg desverre ingenting. Selv om du har en nettside, betyr det ikke at det vil rangere godt, rangere i det hele tatt eller til og med rangere for de riktige ordene. SEO er et kontinuerlig spill, og det er opp til deg å tilpasse deg hver gang reglene endres.


Vanlige SEO -feil inkluderer:


 • "Gjør SEO" en gang og aldri optimalisere nettstedet ditt igjen
 • Bare fokuserer på ett aspekt av SEO, som optimaliseringer i designet
 • Bruke utdaterte SEO metoder
 • Feil optimalisering fører til feil trafikk, noe som resulterer i negative engasjement signaler (som ber Google om å rangere deg lavere) og dårlige konverteringer. Ignorert optimalisering overlater det helt til sjansen for folk å finne nettstedet ditt.


13. Ikke mobilvennlig


I dagens samfunn er en av de verste webdesign feilene du kan gjøre å ha en dårlig mobilopplevelse. Kundene dine bruker optimaliserte nettsider hele dagen. Hvis de kommer til din og bildene og teksten ikke skaleres til mobilskjermene, menyalternativene for små til å trykke på, eller hvis noe innhold ikke vises riktig - gidder de ikke bruke din nettside.


Mobil tilgjengelighet er viktig for både SEO og brukeropplevelsen din. 

14. Sider lastes inn for sakte


Mobilvennlighet og hastighet på siden går hånd i hånd. Dette er like viktig fra et UX- og SEO synspunkt - Google forventer det, målgruppen din forventer det, og du har ikke råd til å ikke ta det med.

Treige sidelastinger kan være et problem med serveren der nettstedet ditt er hosted. Det kan også være at du har bilder eller videoer med stor filstørrelse. Problemer i nettsidens oppbygning kan også påvirke hastigheten.


Uansett årsak, et tregt nettsted fremstår som uprofesjonelt og koster deg besøkende.


15. Ikke sikker


Hvis siden din begynner med http i stedet for https - sender dette ut advarsel signaler som du ikke vil at kundene dine skal se.Google favoriserer sikre nettsteder, så med en gang sender du ut negative rangering signaler. Chrome og andre nettlesere advarer også folk om de skal besøke et ikke-sikkert nettsted. Hvis målgruppen din bryr seg om personvernet og dataene (og hvem gjør ikke det ikke?), kan denne advarselen drive dem bort.Dette var en lang en, jeg skal ikke lyve. 

Hvis du likte det, ville jeg satt pris på om du ble med på e-postlisten min. Jeg deler en ny markedsføringsstudie 2 ganger i måneden. 


Forfatter
Kristoffer Johnsrud

La oss ta en kaffe!

Kom i kontakt

Bli en del av 1350 markedsførere og gründere som får tips og triks

Det er kort, praktisk og rett på sak. 1 gang i måneden.

Du liker kanskje også

More Posts