Web Design

Hvorfor vinner innhold som kan skannes? 5 tips for å gjøre teksten din lettere å lese på nett

Lagt ut
August 18, 2021

Hvorfor vinner innhold som kan skannes

Poenget er dette: folk elsker å engasjere seg i skriftlig innhold, spesielt om emner som appellerer til dem. Leseren krever et nøye kurert innhold som har et tydelig visuelt hierarki. Innhold som kan skannes, trekker leseren intuitivt inn, noe som betyr at publikummet ditt vil investere mer tid og holde seg fast.


Fem måter å gjøre innholdet ditt mer skannbart:


1. En klar og tydelig innledning

Enten det er en smart forutsetning, foreslått løsning eller et spørsmål som stilles, må materialet leve opp til det opprinnelige løftet. Hold deg til temaet og leserens forventninger hele tiden.


2. Gjør det klart: inkluder gode overskrifter og underoverskrifter

Smarte overskrifter setter også tonen. Å definere klart hva artikkelen handler om fra begynnelsen hjelper både forfatteren og leseren.


3. Del det opp

Del opp innholdet i håndterbare stykker. Ikke skriv et langt brev fordi du ikke hadde tid til å dele det opp. Å samle de viktigste elementene i lesbare biter hjelper leseren med å beholde interessen i teksten din. 


4. Marker stikkord og fraser - “make i bold”

Generer gjennomtenkt innhold, og sørg for å fremheve det ved å markere stikkord og fraser med fet skrift, kursiv og skriftstørrelse. Relaterte bilder får også oppmerksomhet og gjør det enklere å forstå.


5. Lister er din beste venn

Trenger du å få frem mye informasjon raskt? Vil du være sikker på at folk faktisk leser nøkkelinformasjonen? Legg det i en liste. Trekk oppmerksomheten til ideene dine og lag et visuelt hierarki for leseren til å følge.

Forfatter
Kristoffer Johnsrud

La oss ta en kaffe!

Kom i kontakt

Bli en del av 1350 markedsførere og gründere som får tips og triks

Det er kort, praktisk og rett på sak. 1 gang i måneden.

Du liker kanskje også

More Posts